Ga naar inhoud

Wat te doen als uw huisdier is vermist?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom uw dier is vermist. Het kan ergens ongewild vast zitten, het kan heel erg bang zijn geworden van iets en daarom verstopt of het heeft een ander dier gevolgd waardoor het nu is verdwaald. Deze dingen hebben allemaal gemeen dat het ontzettend vervelend is en dat u en uw dier het liefst zo snel mogelijk weer samen zijn. Dus: wat moet u doen als uw huisdier is vermist?

Zoeken

U moet natuurlijk gaan zoeken, maar doet dit niet te snel of makkelijk! Zoeken moet echt in alle hoeken en gaten, ook dichtbij huis. Als u uw dier niet hoort reageren betekent dat niet dat uw huisdier er niet zit, dus sla geen enkel plekje over. Zorg er voor dat u altijd wat eten en drinken bij u thuis klaar heeft staan en dat uw dier er zelf in kan. Misschien komt het uit zichzelf terug. Daarnaast is het handig om de buren en dergelijke te vragen in hun tuinen te zoeken en om zich heen te kijken. Eventueel voor een beloning.

Meer weten?

Hulp nodig bij de vermissing of juist terugkomst van uw dier? Neem dan contact op met een dierenarts voor hulp en informatie.