Ga naar inhoud

Waarom het aantal online seks winkels is gegroeid

Online seks winkels┬ázijn ontzettend aan het groeien. Dit heeft twee redenen. De eerste reden heeft te maken met iets wat zo’n 50 jaar geleden is gebeurd. In de jaren ’60 kwamen er veel veranderingen over het beeld over seks. Het was niet meer raar als het buiten een huwelijk gebeurde. Daarnaast kwamen er meerdere vormen van anticonceptie, waardoor lust in plaats van voortplanting ook een doel van seks was. Het duurde niet lang voordat bedrijven hierop in gingen spelen met het produceren van seksspeeltjes en andere benodigdheden om het spannender te maken in de slaapkamer. De tweede reden heeft te maken met het digitale tijdperk.

Digitale tijdperk

Het digitale tijdperk heeft ervoor gezorgd dat alles op internet te vinden en te doen was. Zo ook het bestellen van producten en voedsel. Doordat seksspeeltjes, sexy kleding en andere dingen voor tijdens de seks steeds populairder worden, maar mensen deze liever niet in het openbaar kopen, was een webshop de ultieme oplossing. Op deze manier kunnen mensen spullen van een seksshop aanschaffen zonder dat ze gezien worden. Het was dus makkelijk en anoniem.

Conclusie

Doordat er door de Seksuele Revolutie in de jaren ’60 een markt ontstond met onder andere speeltjes voor tijdens de seks en doordat er in het digitale tijdperk webwinkels ontstonden, zijn er ontzettend veel online seksshops ontstaan.