Ga naar inhoud

Vindt u het maken van gedichten leuk?

Bent u goed in het maken van gedichten? Of vindt u het leuk om gedichten van andere mensen te lezen? Dan is de website Gedichten.net iets voor u. Deze website staat vol met allerlei soorten gedichten die zijn geschreven door mensen zoals u. U kunt zelf gedichten toevoegen en gedichten van andere mensen lezen. Daarnaast kunt u meedoen aan wedstrijden. U kunt zelf gedichten inleveren of u kunt andere gedichten die meedoen aan de wedstrijd beoordelen. 

Over gedichten

Gedichten bestaat al ontzettend lang. Het wordt ook wel een vers(je) of een dichtstuk genoemd. Gedichten behoren dat de literaire categorie poëzie. Poëzie betekent in het Grieks vormen. Het gaat over het vormen van een tekst die wordt gebruikt om esthetische en evocatieve effecten te bereiken. Het resultaat hiervan is dat de betekenis versterkt of omlijst wordt en dat er eventueel een wending in de tekst kan komen.De eerste gedichten werden in versvorm geschreven. Tegenwoordig kunnen gedichten ook afwijken van deze vorm en wordt er aandacht besteed aan de klank, rijmschema’s, stijlfiguren, beeldspraak en nog veel meer.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen, lezen en beoordelen van gedichten? Klik dan hier om naar de website te gaan en om direct aan de slag te kunnen!