Ga naar inhoud

Verbeteren van CAO in het onderwijs

Ondanks dat u en uw werkgever op de hoogte zijn van de arbeidsvoorwaarden over bijvoorbeeld ziekte, vakantie, salaris en de arbeidsduur, kan het zijn dat hier problemen ontstaan. Het is op dat moment erg makkelijk om de hulp van een derde in te schakelen. Zo wordt het probleem snel opgelost door een objectieve derde partij. Als u werkzaam bent in het (voorgezet) onderwijs, is het handig om lid te worden van de Unie NFTO. Deze regelt alles voor u als het gaat om arbeidsvoorwaarden voor uw beroepssector.

Wat kan de Unie NFTO voor mij betekenen?

De Unie NFTO komt op voor uw rechten omtrent de arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden zijn opgenomen in het CAO. Het CAO is een samenwerking tussen werknemers en werkgevers. De werknemers worden vertegenwoordigd door een vakbond en de werkgevers worden vertegenwoordigd door een werkgeversorganisatie. Zodra u lid bent van een vakbond, kan de vakbond opkomen voor uw rechten. Zij zorgen ervoor dat problemen opgelost worden, maar willen problemen in de toekomst verhelpen door de kwaliteit te verhogen, kennis uit te breiden, communicatie sneller te laten verlopen en te zorgen voor ervaren en gepassioneerde onderhandelaren.

Interesse

Heeft u interesse? Dan kunt u op de website informatie vindenĀ over CAO in het onderwijs, vragen stellen via de contactgegevens of gewoon direct lid worden via de website. Zo weet u zeker dat u goed zit zodra er zich problemen voordoen onder de arbeidsvoorwaarden die u heeft afgesproken met uw werkgever.