Ga naar inhoud

Uitvoeren van een risico analyse op uw bedrijf

Het is erg belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van de veiligheid van uw medewerkers en klanten en hoe deze veiligheid vergroot kan worden. Om een beeld te krijgen van de veiligheid op dit moment in uw bedrijf, moet u de gevaren risico’s van uw machines, arbeidsmiddelen en producten in beeld krijgen. Een holistisch beeld van de risico’s en dus de veiligheid kan gecreërd worden door het laten uitvoeren van een risico analyse. Een risicoanalyse wordt uitgevoerd door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Risicoanalyse van HMPA

HMPA is zo’n bedrijf. Bij het uitvoeren van een risicoanalyse houdt HMPA rekening met de veiligheidswetten, gezondheidswetten en andere Europese reglementen. Bij de risicoanalyse worden de gevaren die zich voor kunnen doen in kaart gebracht. Het gaat hier om de gevarengrootte, de kans op een verwonding en de ernst hiervan. Dit wordt gecombineerd met de risico score. Deze combinatie is een richtlijn voor wat voor beveiligingsniveau er vereist is. Dit wordt weer vergeleken met de reeds aangenomen maatregelen in uw bedrijf. Hierna wordt er een gepast advies gegeven over hoe u de risico’s nog kleiner kunt maken.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een professionele risicoanalyse van HMPA? Kijk dan op de website. U vindt hier alle informatie over de analyse en de uitvoering hiervan. U kunt via de contactgegevens direct een afspraak maken.