Ga naar inhoud

Snel en makkelijk een handtekening digitaal

Een handtekening is een met de handgeschreven naam die onder een document of brief wordt gezet. Een handtekening, ook wel krabbel of ondertekening, heeft twee redenen. De eerste is erkenning van identiteit. Je handtekening is uniek en persoonlijk, waardoor jouw identiteit eraan vast zit. Als je je handtekening zet vermeld je dus je identiteit. Het tweede is dat je met een handtekening verklaard het ergens mee eens te zijn. Als jij je handtekening onder een contract of iets dergelijks zet geef je aan dat je het gelezen hebt en akkoord gaat met de inhoud. Het is tegenwoordig mogelijk om je handtekening digitaal te zetten.

Waarom je handtekening digitaal?

Tegenwoordig gaat bijna alles via internet en/of computer. Zo ook contracten en andere belangrijke documenten die een handtekening nodig hebben. Het is lastig om een handtekening op de computer te krijgen of onder een document te krijgen wat online staat. Dit betekent meestal printen, ondertekenen, scannen en faxen. Dit kost veel tijd, moeite, geld en papier. Daarom heeft Evidos hier iets op bedacht. Zij hebben verschillende apparaten voor kantoor en onderweg ontwikkeld waarop een handtekening gezet kan worden die direct onder het digitale bestand komt te staan.

Rechtsgeldig?

Een handtekening is iets wat juridisch goedgekeurd wordt. Dit geldt ook voor de elektronische handtekening. Ook deze handtekeningen zijn rechtsgeldig en dus bruikbaar voor alles.