Ga naar inhoud

Onderzoek of u geen flora en fauna bedreigt

Als u van plan bent om binnenkort een gebouw te bouwen of te slopen, een weg aan te leggen of om een sloot te dempen moet u op de hoogte zijn van de mogelijke planten- en dierensoorten die er leven en die mogelijk bedreigd worden door uw plannen. Het is hoogstwaarschijnlijk dat u niet op de hoogte bent van deze soorten en van de gevolgen van uw plannen. Daarom kunt u een flora en fauna onderzoek laten doen. Een team van specialisten zal dan voor u kijken of er eventueel wetten worden overtreden omtrent flora en fauna.

De flora en fauna wet

De flora en fauna wet is voornamelijk bedoeld voor de beschermde diersoorten in ons landen. In Nederland leven veel zoogdiersoorten, amfibieƫn, reptielen en vissen en vogelsoorten. Veel van deze dieren zijn beschermde diersoorten. Dit geldt ook voor sommige planten in ons land. De flora en fauna wet moet ervoor zorgen dat deze soorten zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Er zijn verbodsbepalingen voor gemaakt. Zodra deze dieren niet met rust worden gelaten overtreed je dus deze wet. In de wet is ook opgenomen dat voor elke dier- en plantensoort, beschermd of niet, een zorgplicht is.

Waar flora en fauna onderzoek laten doen?

Een ecologisch flora en fauna onderzoek laten doen kan bij bureau Viridis. Een team van ervaren specialisten zal voor u onderzoeken of er beschermde dier- en plantensoorten worden verstoord bij uw plannen. De resultaten worden in een overzichtelijk rapport gepresenteerd.