Ga naar inhoud

Kattenrassen

Wil je ook zo’n lief wezentje in huis hebben rondlopen? Een hond kost je teveel tijd, omdat je deze natuurlijk moet uitlaten, maar een kat lijkt je wel het perfecte huisdier! Op de website van Zoekdierenarts vindt je veel informatie over verschillende soorten katten. Er zijn zoveel verschillende soorten rassen dat je een keuze kunt maken op basis van jouw persoonlijke wensen. 

Soorten

In Nederland bestaan er veel verschillende soorten kattenrassen. Wil je een kat die veel aandacht nodig heeft of eentje die zichzelf vermaakt? Elk kattenras heeft zo zijn eigen kenmerkende karaktereigenschappen (net zoals mensen). Zo heb je rassen die van zichzelf heel sociaal en knuffelig zijn of juist rassen die gericht zijn op de jacht. Wanneer je kinderen hebt en veel waarde hecht aan warmte en liefde, dan zou een sociale en meer knuffelige kat meer bij jou passen. Naast het raadplegen van internet kun je ook veel informatie krijgen van fokkers.

Verzorging

Katten hebben over het algemeen niet veel verzorging nodig. Al is dit natuurlijk afhankelijk van het soort ras waar je voor kiest. Bij de keuze voor een poes moet je al helemaal opletten. Wanneer je wilt dat je poes geen kittens krijgt, moet je deze van tevoren laten steriliseren. Wil je dit juist wel? Neem dan voor de tijd alle informatie op de website van Zoekdierenarts door. De verzorging van kittens kost namelijk meer tijd dan je denkt.