Ga naar inhoud

Het ontstaan van de kroonlamp

Een kroonluchter is een vorm van verlichting. Dit wordt ook wel een kroonlamp, kaarsenkroon of kroonlamp genoemd. Het lamp met meerdere armen die aan het plafond hangt door middel van een ketting. Deze verlichting is een hele zware vorm waardoor het soms een verstevigd plafond nodig heeft met een bijzondere methode om hem vast te maken. De meeste beroemde kloonluchters zijn die in De Spiegelzaal van het Kasteel van Versailles in Parijs en de grootste kroonluchter in het Dolmabahcepaleis in Turkije. 

Het ontstaan

De eerste kroonluchters waarvan wij het bestaan weten zijn die in de Middeleeuwen. Dit waren kaarsenkroonluchters die in het bezit waren van de rijken. Toen was het slechts nog een kruis van hout met spijkers waarop de kaarsen gestoken kunnen worden. De kroonluchter was met een touw aan het plafond bevestigd. Later werden ring- of kroonvormige een meer populaire vorm voor kroonluchters. Het was meer een statussymbool dan nodige verlichting.

Kroonluchter kopen

Als u nu een kroonluchter wilt hebben om uw huis mooier en sfeervoller te maken, kunt u deze makkelijk op internet vinden. Bij kroonluchtercollectie vindt u een breed assortiment van verschillende soorten en maten kroonluchters. Op de website kunt u het assortiment bekijken en via de contact gegevens kunt u een afspraak maken om de kroonluchters in het echt te bewonderen en aan te schaffen.