Ga naar inhoud

Het maken van offertes en facturen

Offertes en facturen worden door bijna elk bedrijf gebruikt. Het maken van offertes en facturen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Op de website van workspace kunt u zich registreren en daarna een basis ontwerp van een offerte of factuur aanpassen. Dit aanpassen gebeurt door middel van het toevoegen van een huisstijl en het aanpassen van de inhoud. Op deze manier komt de offerte of factuur en overzichtelijk en mooi uit te zien en kan uw klant de offerte herkennen. 

Een offerte

Een offerte is een formeel aanbod wat geboden wordt door een bedrijf aan een klant. In deze offerte staan de mogelijkheden van het bedrijf van de wensen van de klant overzichtelijk uitgeschreven. De prijzen van deze mogelijkheden en eventuele bijkomende kortingen komen op de offerte te staan. Daarnaast komt er in de offerte een planning te staan en algemene voorwaarden. De offerte wordt aangevraagd door een klant en kan de offerte na ontvangst accepteren of weigeren. Als de offerte geaccepteerd wordt betekent dat het bedrijf een factuur moet gaan schrijven voor de klant.

Een factuur

Een factuur is een document waarin de betalingsplicht van een klant staat uitgeschreven. Er staat in wat de klant gaat kopen en hoeveel dit gaat kosten. Facturen maken is dus een stap nadat een offerte wordt geaccepteerd en het proces van verkoop door wordt gezet bij de klant.