Ga naar inhoud

Een pelletkachel: beter voor het milieu

We zijn de afgelopen jaren flink geïnformeerd over de CO2 uitstoot van de mens. Het is duidelijk dat dit niet goed is voor het milieu. CO2 wordt vooral door auto’s en ander gebruik van gas uitgestoten. Dit komt bijvoorbeeld vrij bij uw verwarming op aardgas. Toch zullen wij niet stoppen met het gebruiken van onze verwarming, aangezien niemand in een koud huis wil zitten. Gelukkig is er een manier om rekening te houden met het milieu, zonder dat je je jas aan hoeft te houden in huis. Een pelletkachel  is de oplossing.

Verschil met aardgas

Een pelletkachel is een stuk beter ten opzichte van aardgas. Dit komt omdat de Co2 uitstoot bij een pelletkachel een stuk minder is dan bij het gebruiken van aardgas. Dit ligt aan verschillende dingen. Ten eerste is het verbruik minder omdat de pelletkorrels die rookgassen opleveren minder uitstoten. Daarnaast is het het geval dat het verrotten van hout in de pelletkachel veel minder snel voorkomt als bij een verwarming op aardgas. Dit komt omdat het verbrand rendement van een pelletkachel hoger is. Dit betekent simpelweg dat er meer hout wordt verbrand.

Contact opnemen

Als u nog vragen heeft na het lezen van deze informatie of interesse heeft en direct wilt bestellen, ga dan naar de website van Nordic Fire. Hier vindt u het hele assortiment met bijbehorende informatie en de contact gegevens van het bedrijf.