Ga naar inhoud

Bereid uw kleuter vast voor op het basisonderwijs

De keuze voor een kinderdagverblijf is een belangrijke in de ontwikkeling van het kind. Het kind brengt immers veel tijd door op het verblijf en ook hier zal het zich gaan ontwikkelen en wordt het beinvloed door de omgeving. Met dit in het achterhoofd kan het soms best lastig zijn om de keuze te maken voor een kinderdagverblijf. Een idee is om te kijken in hoeverre het kind al wordt voorbereid op de basisschool.
Voor kinderen is de basisschool best een grote stap. Het gaat er anders aan toe dan thuis en er zijn een hoop nieuwe indrukken. Op het kinderdagverblijf kan het kind alvast wennen aan andere kinderen maar ook aan het type opdrachtjes wat ze op de basisschool zullen krijgen. Een kinderdagverblijf wat  kinderen ook vast voorbereid op de basisschool (vve) is kinderopvang Zwolle de zeven dwergen.

Wat doen ze precies?

Natuurlijk staat spelen en kindzijn centraal, belangrijkste is dat een kind zich thuis en op het gemak voelt.  Maar de activiteiten richten zich vaak al op de voorbereiding van de bassiscchool. Dit kan zijn door het type knutselwerkjes of spellen die worden uitgevoerd. Ook leren kinderen vast hoe het is om in een grotere groep te zijn en kunnen ze samen spelen.
Benieuwd? Bezoek eens de website van kinderdagverblijf de zeven dwergen.