Ga naar inhoud

Bang in het donker? Lamp op kinderkamer aanhouden!

Kinderen hebben een grote fantasie. U merkt dit in alles. Dit kan nadelen hebben. Dit zijn negatieve fantasieën. Deze kunnen uit het kind zelf komen, of zijn het resultaat van een eng verhaal of een enge film. Deze enge fantasieën kunnen resulteren in angstig zijn in het donker, omdat ze bang zijn voor draken, heksen of andere enge monsters. Het is lastig om een kind uit te leggen en te laten geloven dat dit maar nep is, want wat zij zien is waarheid, en zij zagen een heks op televisie. Het helpt echter wel om een lamp op de kinderkamer aan te houden.

Lamp op de kinderkamer

Als u een lamp op de kinderkamer aanhoudt zorgt dit voor een veilig gevoel. Zo kunnen ze goed om hun heen kijken en kunnen ze zelf zien dat er geen enge monsters in hun kamer zitten. Doordat ze een gerust gevoel krijgen kunnen ze in slaap vallen. Een nadeel is echter dat u misschien last heeft van het brandende licht, vooral als de kamer van uw kind vlakbij de uwe zit. Een idee is om een kleine lampje voor uw kind te kopen, wat precies genoeg is voor geruststelling, maar uw slaap niet verstoort.

Waar vind ik dit?

Bij kidswinkelonline vindt u een ruim assortiment aan lampen voor uw kind. Hier zitten ook kleine lampjes bij in leuke thema’s, die slechts een klein beetje licht afgeven maar een vrolijke uitstraling hebben waardoor uw kind er een veilig gevoel van krijgt.