Ga naar inhoud

Allergie bij katten; Zoekdierenarts.nl geeft tips!

Heeft u een kat die allergisch is, dan is uw kat overgevoelig. Allergie bij katten is niet prettig voor de kat. Een kat kan bijvoorbeeld allergisch zijn voor bepaald eten. Dit noem je een voedselallergie. Kenmerkend aan een voedselallergie is dat de kat last kan hebben van braken of van diarree. Heeft uw kat atopie? Dan heeft uw beestje waarschijnlijk last van huidproblemen en jeuk. Dit wordt veroorzaakt door stoffen in de lucht, door planten, door dieren of door pollen. Een kat met een contactallergie is allergisch voor een bepaald soort stof. Op de plek waar de kat in aanraking is gekomen met de stof kan dan een allergische reactie plaatsvinden. Zoekdierenarts.nl vertelt u graag meer over allergie bij katten

Laat uw kat testen

Een kat met een vlooienallergie is alles behalve prettig. Vlooien zijn als het ware kleine parasieten die bloed opzuigen. Vlooien zijn nooit fijn voor dieren, maar zeker niet wanneer het beestje er allergisch voor is. Een allergie is vaak genetisch bepaald. Het is altijd raadzaam om uw huisdier te laten testen bij de dierenarts op allergieën. Zo weet u wat u er tegen kunt doen om het leed iets te verzachten.

Tips en informatie

Voor tips en meer informatie over katten met een allergie verwijzen wij u door naar de specialist; Zoekdierenarts.nl. Voor vragen en / of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen!